La Guàrdia Civil ha comissat en tres dies 155 quilos d'haixix i sis de marihuana en dues actuacions a la Jonquera i a l'aeroport de Girona.

La més recent és la que ha permès comissar un botí més elevat, els 155 quilos d'haixix que al mercat negre podrien vendre's per uns 270.000 euros.

El comís d'haixix però és fruit d'una actuació dels agents de la secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera, que el dia 25 pels volts de tres quarts de quatre de la matinada, van intentar fer aturar una furgoneta amb matrícula francesa on anaven dues persones a dins. Circulava per l'N-II en sentit França però quan va arribar a l'altura dels agents, va accelerar bruscament i va fugir en direcció al barri dels Límits (la Jonquera).

Poc després els guàrdies civils van localitzar la la furgoneta aparcada a un carrer del barri sense cap ocupant. La sorpresa va arribar quan en inspeccionar el vehicle van descobrir en el seu interior dos fardells d'haixix, així com seixanta embalums envasats al buit també amb igualment haixix. El pes total va ascendir a 155 quilos. A més d'aquesta substància els agents van trobar un joc de plaques de matrícula franceses.

La Guàrdia Civil continua realitzant indagacions per esbrinar la identitat dels ocupants de la furgoneta així com l'origen de les matrícules confiscades.

Les altres dues actuacions de la Guàrdia Civil que han permès comissar marihuana han tingut lloc a l'aeroport de Girona. Aquí, a més han realitzat dos detinguts.

La primera actuació es va produir el dia 16 i el personal de seguretat de la Guàrdia Civil van sospitar d'una passatgera de nacionalitat polonesa que es disposava a embarcar en un vol amb destinació Brussel·les. En revisar l'equipatge de mà van comprovar que portava una bossa segellada al buit i a l'interior, hi portava marihuana. Un cop extreta va donar un pes total de 2,5 quilos. Davant dels fets, vam detemor K.M .R de 40 anys i nacionalitat polonesa.

Al cap de deu dies, el 26, cap a un quart de set del matí, els agents de la Guàrdia Civil que prestaven servei de seguretat a la zona d'embarcament van ser requerits pel vigilant de seguretat que en aquests moments realitzava el control d'embarcament d'equipatges. Aquest va sospitar del contingut d'una maleta. Els guàrdies civils després de localitzar al propietari, van procedir a la seva obertura i van descobrir tres paquets envasats al buit i a l'interior hi havia una substància vegetal que va donar positiu a la marihuana. Portava 3,5 quilos. Per aquest motiu, es va arrestar a l'home, D.K., de nacionalitat senegalesa. La marihuana confiscada en ambdues actuacions hauria assolit un valor 9.500 euros

al mercat negre.

De les tres actuacions, la Guàrdia Civil va instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts en els jutjats d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners i Figueres respectivament.