Les comarques gironines es preparen per a una campanya del 10-N que serà curta (durarà només de l'1 al 8 de novembre), de perfil baix, sense gaires actes multitudinaris ni grans figures i farcida, sobretot, d'actes de proximitat.

ERC

ERCEls republicans, que el 28-A van obtenir una àmplia victòria a la província emportant-se 3 dels 6 diputats en joc, donaran el tret de sortida amb un acte d'homenatge dijous al vespre a Dolors Bassa. L'acte, obert a tothom, pretén congregar alcaldes, diputats, consellers comarcals, regidors, familiars i amics de Bassa, per denunciar que ha estat «condemnada injustament a 12 anys de presó», segons la seva germana, Montse Bassa, que és la cap de llista. A partir d'aquí, ERC ha anunciat que utilitzarà les hores que hauria de dedicar a fer campanya electoral a «denunciar la repressió de l'Estat», i un dels actes que farà consistirà en donar suport «als represaliats, especialment als alcaldes i alcaldesses que tenen causes obertes relacionades amb l'1-O». A banda d'això, faran actes i trobades de proximitat, per parlar amb la gent «i escoltar les seves preocupacions».

JXCAT

JxCat, que després de la inhabilitació de Quim Forn estrena Mariona Illamola com a cap de llista, farà una campanya on vol trepitjar «molt de territori»: visitaran totes les comarques malgrat disposar de pocs dies. A banda de la qüestió nacional, també posaran l'èmfasi en els dèficits que fa anys que s'arrosseguen a les comarques gironines, especialment en matèria d'infraestructures. L'acte central, al qual assistiran dirigents com la cap de llista per Barcelona, Laura Borràs, està previst pel dimecres 6 a l'Auditori de Girona. Tot i això, fonts del partit admeten que és una campanya difícil de planificar, subjecte a possibles eventualitats, per exemple el resultat de la vista d'avui de Carles Puigdemont a Brussel·les.

psc

Els socialistes, que s'han marcat com a objectiu aglutinar tot el vot constitucionalista de les comarques gironines, proposen una campanya «de moltes activitats, en format reduït però de molta intensitat per poder parlar amb totes les persones». Una campanya, per tant, de proximitat, «per fer entendre o que es conegui que la única opció no independentista a la província de Girona és el PSC», ja que ni PP ni Cs van treure escó el passat 28-A, mentre que els socialistes en van obtenir un: Marc Lamuà, que repeteix de candidat. Entre les principals figures que podrien trepitjar les comarques gironines hi ha Meritxell Batet i Miquel Iceta, tot i que encara no està confirmat.

En Comú Podem

En Comú Podem, que amb Laura López al capdavant vol recuperar el diputat que va perdre el 28-A, farà una campanya amb actes de petit format amb la voluntat de tenir «un contacte molt directe amb la ciutadania», aprofitant els matins per fer passejades per mercats i posar parades a diferents localitats i a les tardes fer actes. El comitè de campanya té previst comptar un o dos dies amb el suport de les grans figures a nivell de Catalunya -per exemple, Jaume Asens, Ada Colau o Rosa Lluch- en actes a Girona i Blanes, on tenen les principals bosses de vots.

Ciutadans

Cs també enfoca la campanya del 10-N des de la proximitat, amb carpes informatives, trobades amb la militància i per donar suport a «tota aquella gent que s'ha sentit menystinguda, desplaçada i espantada per tota la situació de violència que s'ha viscut de Catalunya». El partit, que mai ha tingut representació al Congrés per Girona, ha decidit tornar a confiar en el regidor de Figueres Héctor Amelló com a cap de llista.

pp

El PP, que estrena Alberto Mas com a candidat, també apostarà per actes de petit format en una de les províncies que més se li resisteix i on només ha obtingut representació al Congrés en dues ocasions. Els populars tenen previst un elevat ús de les xarxes socials, especialment Facebook i Twitter, per difondre els seus missatges, tot i que també faran que els membres de la llista facin campanya i parlin amb la gent en els seus respectius territoris.

cup

La CUP, que s'estrena en aquests comicis amb el regidor banyolí Non Casadevall al capdavant, vol fer una campanya «molt basada en el carrer» i amb algunes «sorpreses». Tenint en compte que és «una campanya curta i amb el context de país que hi ha», els cupaires faran tot el possible per «sortir a guanyar el diputat», tot i ser conscients que «no serà fàcil».