La producció de poma ecològica a comarques gironines supera el miler de tones a l'any. Actualment, es cultiva en 30 de les 78 hectàrees dedicades a producció de fruita ecològica. «La poma és la fruita majoritària, la que més pot avançar en el cultiu ecològic» i la que té «més potencial» a la província, ha afirmat la directora de serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Sànchez, des de la finca Les Goles de Sant Pere Pescador. Aquesta fruita és un dels productes inclosos en la Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que s'ha celebrat del 19 al 27 d'octubre a Girona amb una quarantena d'activitats, com ara visites a explotacions agrícoles i ramaderes i xerrades a escoles.

A les comarques gironines, el cultiu de poma ecològica és encara residual, si bé es preveu que en els pròxims anys vagi guanyant presència pel seu «potencial», donat que és la fruita que més es cultiva a la demarcació, amb més de 2.200 hectàrees. La producció ecològica de fruiters ha crescut en els últims vint anys a la zona, s'ha passat de 9 hectàrees el 2000 a les 78 hectàrees actuals i es preveu que segueixi creixent. D'aquest total, 30 estan destinades al cultiu de poma ecològica, cosa que representa un 38% del conjunt d'hectàrees de fruita ecològica.

Un exemple d'aquesta producció ecològica és Biobosch, una empresa creada ara fa set anys que produeix unes 500 tones de poma ecològica a l'any. Tenen dues finques, a Marzà (unes deu hectàrees) i Les Goles (unes cinc hectàrees) a Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà, i hi cultiven cinc varietats, entre les quals hi ha sobretot Golden (la més nombrosa), Gala i Granny Smith.

Segons el seu propietari, Joan Bosch, la finca de Les Goles ja va néixer amb plantació ecològica però els altres terrenys que tenen han fet una procés de conversió d'uns tres anys. «El procés vol dedicació i constància i és tot un repte», afirma.