L'equip de govern de Sant Julià de Ramis i Medinyà va aprovar dilluns l'augment de l'IBI. Des de l'oposició, el grup municipal de Junts per Catalunya a Sant Julià ha emès un comunicat en què manté la seva postura contrària a l'augment de l'IBI, que va aprovar ahir ERC en sessió plenària.

«No donem crèdit a l'argument de l'equip de govern que s'apuja l'impost (un 2,27%) per poder fer front a l'increment de salaris del personal per a l'any 2020, després que l'alcalde digués al darrer ple que no s'apujaria cap impost», explica el regidor Josep Arbat.

El regidor recorda que el 2015 es va apujar el tipus impositiu (de 0,80 a 0,88) d'una forma «molt considerable» i que el 2018 hi va haver una revisió cadastral que ja va tenir «efectes negatius a les butxaques dels veïns». «En campanya electoral l'alcalde va prometre no apujar els tributs; no ha trigat ni mig any a incomplir-ho. La pressió fiscal no és la solució», afegeix Arbat. Junts defensa no apujar impostos sinó augmentar els ingressos sense afectar l'economia dels veïns. «No entenem que no se'ns deixi participar en l'elaboració de les ordenances fiscals», rebla.