El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat quatre convenis per impulsar l'execució d'obres de sanejament a la demarcació de Girona. S'impulsaran les obres per millorar el sanejament de Sant Feliu de Guíxols, Roses, Empuriabrava i Castellfollit de la Roca. L'ACA n'ha aprovat un cinquè a Rubí, a la demarcació de Barcelona.

En aquest sentit, s'ha aprovat el conveni d'execució de les obres per millorar el sanejament de Castellfollit de la Roca i del nucli de Fluvià de Montagut, l'execució de les obres de reforma de l'estació de bombament de Sant Feliu de Guíxols amb el sistema de sanejament de Castell-Platja d'Aro; la remodelació de l'estació de bombament central del sistema de Roses i l'execució de les obres per remodelar i ampliar el pretractament al sistema d'Empuriabrava.

Dels acords aprovats per l'ACA, també hi ha 26 convenis arreu de Catalunya per a la redacció de diversos projectes constructius. A Girona s'ha acordat impulsar quatre nous projectes per a la futura millora del sanejament als municipis de Blanes, Lloret, Castellfollit de la Roca i Fontcoberta.