31 de octubre de 2019
31.10.2019
Diari de Girona

L'ordenança d'animals de Cornellà preveu multes de fins a 7.000 €

L'Ajuntament regularà la tinença de bèsties per garantir-ne el benestar, la seguretat i la convivència

31.10.2019 | 00:07
L'ordenança d'animals de Cornellà preveu multes de fins a 7.000 €

L'Ajuntament de Cornellà del Terri regularà la tinença d'animals amb una ordenança que vetllarà tant pel seu benestar com per garantir la seguretat i la salut pública, a més d'evitar problemes de convivència. Per a les persones que incomplexin la norma –ara en exposició pública–, la regulació preveu sancions que poden arribar fins als 3.000 euros si es cometen infraccions molt greus.

Aquestes inclouen el maltractament, l'abandonament i l'esterilització, la mutilació i el sacrifici d'animals sense control veterinari, no donar-los de menjar o tenir-los en unes instal·lacions que no siguin adequades des del punt de vista higènic i sanitari. La futura ordenança municipal també considera infraccions molt greus, que podran castigar-se amb multes d'entre 701 i 3.000 euros, organitzar o participar en baralles d'animals i fer activitats d'ensinistrament d'atac que no estiguin autoritzades.

La reglamentació consta de 48 articles que defineixen com ha de ser el cens i la identificació dels animals de companyia, a més de la seva protecció i tinença. En aquest últim apartat s'incideix en els gossos potencialment perillosos –sobre els quals cal determinar el grau de perillositat i la llicència administrativa pertinent– i en els animals exòtics o els que no poden considerar-se domèstics.

A banda de les infraccions considerades molt greus, el règim de sancions també n'especifica de lleus –com ara incomplir el registre o la identificació obligatòria d'animals, no informar de la seva mort o no posar un rètol que indiqui que hi ha un gos vigilant o perillós– que poden rebre multes de 50 a 200 euros; i de greus, que es poden sancionar amb fins a 700 euros, com ara no contractar l'assegurança de responsabilitat civil o portar els gossos deslligats i sense morrió als espais públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook