L'alcalde d'Olot, Josep Berga (JuntsxCat) ha comunicat que el pròxim dilluns presentarà al ple una proposta d'ordenances fiscals rebaixada respecte a la feta pública el dijous, dia 24 d'octubre, i que va provocar una forta resposta ciutadana. Va exposar que la puja de l'IBI serà d'un 4%, en comptes del 14% proposat de manera inicial. La rebaixa de l'IBI suposarà una reducció d'ingressos de 1.130.000 euros. L'increment de la taxa de residus serà del 4, 77% en comptes del 14,77% presentat abans.

L'alcalde va explicar que els ingressos de la taxa de recollida es dedicaran exclusivament al manteniment del servei. Va apuntar que la reducció d'ingressos suposarà un alentiment en l'aplicació del Pla de Gestió de Residus de la Garrotxa que comporta la compra de contenidors nous.

Berga va explicar que el motiu de la reducció han estat els 2.459 firmes presentades, ahir, per Carme Guardiola, la botiguera que va conduir la indignació ciutadana per l'augment de tributs expressada a les xarxes socials a la recollida de les firmes presentades. La recollida de firmes va ser el primer pas de la manifestació que va obligar a suspendre el ple del dimarts, dia 29 d'octubre.

L'alcalde també va explicar que en el ple de dilluns només s'aprovaran les ordenances fiscals. Va apuntar que hauran de revisar el pressupost a la baixa i que l'hauran d'aprovar més tard.