L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles rebrà un ajut del Pla de Foment del Turisme per rehabilitar i senyalitzar les fonts del nucli antic. Segons ha explicat el regidor de Comunicació, Marc Puig, es tracta de recuperar les fonts que van tenir el període de màxima utilitat quan encara no existia el servei d'aigua a les cases.

Llavors, l'Ajuntament procurava tenir una xarxa de fonts en els carrers i places perquè els veïns es poguessin proveir d'aigua. També volen rehabilitar els dos safarejos públics d'aquella època. A més, l'Ajuntament posarà plafons explicatius a cadascuna de les fonts.

El regidor ha enumerat la font de la Bomba, la font del Lleó, la font de la pujada del Remei, millorar la plaça de la Vedruna i els dos safarejos. Ha explicat que possaran la imatge del lleó a la font del Lleó, i a la font de la Bomba restauraran la bomba perquè pugui tornar a funcionar.

A més de les fonts del nucli antic, les Planes compta amb un important patrimoni de fonts escampades per la rodalia. N'hi ha una trentena i algunes compten amb estructures del segle XVIII.

Rambla Dolors Moreno

A poca distància de la font de la Bomba hi ha la rambla Dolors Moreno. Es tracta d'un passeig arbrat que ara és utilitzat com a zona d'aparcament. Fa un any i mig, l'Ajuntament va fer una consulta veïnal per poder encarregar un projecte d'urbanització. Segons ha explicat el regidor Marc Puig, els veïns van votar a favor de la recuperació de l'espai amb la utilitat per a la qual va ser projectat i construït. És a dir, com a rambla. Consegüenment, el projecte estableix la rambla com una zona on no es podrà aparcar. Ahir es va fer saber que han començat els treballs topogràfics del projecte de la nova rambla. La intenció és que el projecte estigui acabat aviat i poder començar les obres per a la nova rambla l'any vinent. La rambla Dolors Moreno uneix la travessera de la C-63 amb el centre històric.