01 de novembre de 2019
01.11.2019
Diari de Girona

L'Ajuntament de Llagostera incrementarà un 5% la taxa d'escombraries l'any que ve

El consistori aplicarà bonificacions de fins al 40% per a qui faci recollida selectiva També es promouran mesures per mobilitzar habitatges buits

01.11.2019 | 00:33
L'Ajuntament de Llagostera incrementarà un 5% la taxa d'escombraries l'any que ve

El ple de l'Ajuntament de Llagostera ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2020. El regidor d'Hisenda, David Parron, ha explicat que «amb l'aprovació de les noves ordenances fiscals es pretén, a més de garantir un nivell d'ingressos suficient per al bon funcionament dels serveis municipals, consolidar el foment de polítiques mediambientals destinades a la reducció de residus i es proposen mesures encaminades a la mobilització del parc d'habitatges buits del municipi».

En aquest sentit, pel que fa a la taxa d'escombraries, s'ha acordat una pujada en termes generals del 5%, i d'un 10% per a aquelles activitats que produeixen més residus, com ara les grans superfícies comercials i els restaurants. Aquest increment es pot veure compensat amb bonificacions de fins al 40% de la quota per a aquelles persones que facin una correcta recollida selectiva i, com a novetat, també per a les persones i comerços que realitzin polítiques de minimització de residus en aplicar criteris de prevenció d'envasos i polítiques de residu zero. Aquestes bonificacions seran aplicables a totes les zones de recollida del municipi per avançar cap al residu zero.


Recàrrec de l'IBI a pisos buits D'altra banda, es va aprovar l'increment del 4,55% de l'IBI en immobles urbans i del 3,85% en immobles rústics, augmentant, però, les bonificacions per a aquelles persones i famílies amb menys recursos. La modificació de les ordenances fiscals inclou dues mesures en matèria d'habitatge per incentivar la mobilització dels habitatges buits. D'una banda s'amplia fins al 95% la bonificació de la quota per posar el pis a la borsa de lloguer social municipal, i d'altra banda s'estableix un recàrrec del 50% de la quota per a aquells habitatges que es trobin permanentment desocupats.

Una altra de les novetats destacades és que per primer cop s'aplicarà una taxa de 1.000 euros anuals pels caixers automàtics que es trobin en les façanes dels immobles amb accés directe des de la via pública. Finalment s'aplicarà un increment d'entre el 6 i el 9% en alguns conceptes de la prestació del servei de llars d'infants per al curs vinent i es rebaixaran les quotes d'aquelles famílies que porten els nens només al matí o a la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook