La Fundació La Marató de TV3 va fer públics dimecres a la tarda els 43 projectes de recerca sobre càncer . Entre els escollits, cal destacar tres projectes que desenvoluparan investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi, que rebran gairebé 840.000 euros els propers tres anys.

Un dels projectes premiats és el de Teràpies i biomarcadors específics dels òrgans per tal de millorar el tractament de la metàstasi cerebral, liderat pel doctor Joaquim Bosch, referent clínic de càncer de pulmó de l'ICO Girona-Idibgi. Aquest projecte cercarà tractaments contra aquest tipus de càncer mitjançant una nova estratègia centrada en crear un entorn hostil per a les cèl·lules cancerígenes al cervell. El projecte rebrà un finançament de 400.000 euros.

L'anàlisi de patrons de la microbiota associats al càncer de pàncrees, liderat pel doctor Eric J. Duell, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), i pel doctor Xavier Aldeguer, investigador de l'Idibgi. El projecte rebrà un finançament de 299.146,21 euros i estudiarà la prevenció i detecció precoç d'aquest tipus de càncer.

Per últim, el projecte Biomarcadors no invasius per a l'estratificació del risc del càncer de pròstata està coordinat per la doctora Esther Llop, del grup de recerca de la UdG, juntament amb el doctor Josep Comet, investigador de l'Idibgi. El projecte rebrà 140.625 euros i fa incís en els tumors més agressius perquè es tractin de forma més ràpida i efectiva.