Han començat les obres de la primera fase del polígon industrial de Sant Ferriol. En aquests moments és visible el terreny que ocuparà una important factoria de productes carnis. Segons ha explicat l'alcalde de Sant Ferriol, Albert Fàbrega (JuntsxCat), han començat els moviments de terres per després fer els fonaments i l'estructura. També hi ha hagut soterraments de línies elèctriques per dotar la zona de la potència que necessitarà la fàbrica.

Albert Fàbrega ha explicat que les obres avancen en un termini que ell ha quantificat en «uns dos o tres anys».

A més, Fàbrega ha anunciat que diferents empreses s'han interessat per la segona fase del polígon. Aquesta suposarà la posada en servei per a utilitats industrials d'una zona de 50.000 m2 repartida en petites parcel·les algunes de les quals són propietat de l'Ajuntament.

Segons Fàbrega, les empreses que han demanat informació a l'Ajuntament de Sant Ferriol són firmes importants que necessiten molt de terreny per dur a terme els seus propòsits.

Per tal de donar compliment a les empreses que han manifestat la voluntat d'implantar factories a Sant Ferriol, l'alcalde ha explicat que l'Ajuntament preveu ajuntar tres o quatre de les parcel·les actuals i oferir-les juntes als empresaris interessats.

Enllaç de comunicacions

Albert Fàbrega ha considerat que el creixent interès dels industrials pels polígons de Sant Ferriol és en part per la proximitat del municipi amb les principals vies de comunicació. Des del polígon de Sant Ferriol, els vehicles de transport tindran un accés ràpid a la C-66 en direcció a Banyoles on trobaran la C-150 i l'autopista.

Per Besalú accediran a l'N-260 desdoblada, a l'autopista i l'estació de l'AVE de Figueres. A més, el polígon és ampli amb molt bons serveis i el preu del terreny raonable.