02 de novembre de 2019
02.11.2019
Diari de Girona

Nova recollida de firmes a Olot, ara a favor de les polítiques socials

Olot en Comú reclama una pujada dels tributs progressiva segons les rendes dels contribuents La petició de firmes de Sant Miquel es vincula a la iniciativa de la botiguera Carme Guardiola

02.11.2019 | 00:58
Nova recollida de firmes a Olot, ara a favor de les polítiques socials

L'Associació de Veïns del barri de Sant Miquel d'Olot ha començat una recollida de firmes per demanar que la puja dels tributs prevista per l'Ajuntament d'Olot vagi a les necessitats socials. «Sigui quina sigui la pujada de tributs, s'ha de distribuir en partides, necessàries, justes i solidàries», exposen els impulsors.

La iniciativa dona continuïtat a la recollida de firmes efectuada per Carme Guardiola que va impedir la pujada de l'IBI fins a un 14% i la taxa d'escombraries fins a un 14,7%. La recollida iniciada pels veïns de Sant Miquel ha començat pocs dies abans del ple programat per al dilluns, dia 4 de novembre, en el qual està prevista l'aprovació de les ordenances fiscals però amb una puja de l'IBI del 4% i de les escombraries del 4,7%.

El grup municipal d'Olot en Comú ha fet un comunicat en el qual reclama que l'increment d'impostos ha d'estar al voltant de l'IPC. Segons ells, l'IPC del 2018 va ser l'1,2% i el d'enguany fins al setembre del 0,1%.


Increment excessiu

Consideren que l'increment proposat per l'equip de govern del 4% de l'IBI i del 4,77% de les escombraries és excessiu. Afirmen que en l'últim any els sous han pujat un 2,1% i les pensions un 1,6%. A més, anuncien una recessió econòmica que afectarà les classes populars. Davant d'aquesta situació, els comuns demanen un sistema progressiu de recaptació «on paguin més és que més tenen». Tot i això valoren en positiu la reacció de l'equip de govern davant de la pressió popular i demanen que la gent vagi al ple de dilluns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit