L'Associació de Veïns del barri de Sant Miquel d'Olot ha començat una recollida de firmes per demanar que la puja dels tributs prevista per l'Ajuntament d'Olot vagi a les necessitats socials. «Sigui quina sigui la pujada de tributs, s'ha de distribuir en partides, necessàries, justes i solidàries», exposen els impulsors.

La iniciativa dona continuïtat a la recollida de firmes efectuada per Carme Guardiola que va impedir la pujada de l'IBI fins a un 14% i la taxa d'escombraries fins a un 14,7%. La recollida iniciada pels veïns de Sant Miquel ha començat pocs dies abans del ple programat per al dilluns, dia 4 de novembre, en el qual està prevista l'aprovació de les ordenances fiscals però amb una puja de l'IBI del 4% i de les escombraries del 4,7%.

El grup municipal d'Olot en Comú ha fet un comunicat en el qual reclama que l'increment d'impostos ha d'estar al voltant de l'IPC. Segons ells, l'IPC del 2018 va ser l'1,2% i el d'enguany fins al setembre del 0,1%.

Increment excessiu

Consideren que l'increment proposat per l'equip de govern del 4% de l'IBI i del 4,77% de les escombraries és excessiu. Afirmen que en l'últim any els sous han pujat un 2,1% i les pensions un 1,6%. A més, anuncien una recessió econòmica que afectarà les classes populars. Davant d'aquesta situació, els comuns demanen un sistema progressiu de recaptació «on paguin més és que més tenen». Tot i això valoren en positiu la reacció de l'equip de govern davant de la pressió popular i demanen que la gent vagi al ple de dilluns.