Ripoll disposarà de vuit nous punts de càrrega ràpida i semiràpida per a vehicles elèctrics, després de l'aprovació del conveni entre l'Ajuntament i empreses del sector energètic que n'assumiran el cost.

Els grups de Junts per Ripoll, PSC i FNC van votar a favor d'un expedient que l'equip de govern va insistir a validar al ple de dimarts, per evitar que aquesta oportunitat pogués perdre's en benefici de municipis veïns com Campdevànol o Sant Joan. Ripoll tindrà un 3% de benefici del preu de client registrat.

El conveni que se signarà amb Endesa, però en la qual també hi estan interessades empreses locals com Lersa, serà per un termini d'una dècada. Els tècnics municipals han calculat que les elèctriques només tindran beneficis en els dos últims anys.

Buscar l'emplaçament

El regidor de serveis al territori, Joaquim Colomer, va afirmar que les zones de càrrega no manllevaran places de zona blava o taronja, i que serà l'Ajuntament qui en busqui l'emplaçament. Els grups de la CUP i ERC van mostrar el seu recel a la proposta per la presència d'Endesa i el model econòmic que representa aquesta empresa, però no van convèncer l'equip de govern d'ajornar un mes la votació.

Actualment Ripoll ja disposa d'un punt de recàrrega lenta de vehicles elèctrics a la plaça Cívica, que va instal·lar-se el 2012 en un acord entre Ajuntament i Lersa, que ha tingut un ús creixent a mida que la venda de cotxes elèctrics ha crescut entre els usuaris.