La tercera marató de donants de sang en el marc de les Fires de Sant Narcís no va assolir el número de donants previstos. L'organització s'havia fixat com a repte arribar als 600 donants -després que l'any passat n'aconseguissin 570-, però van arribar a les 486. Tot i així, el Banc de Sang i Teixits de Girona va destacar l'èxit en donacions de plasma amb un total de 36, en comparació a la vintena de l'any passat.

Una altra dada destacada va ser que hi va haver 83 persones que donaven sang per primera vegada. Una d'elles és la Nídia, de 26 anys, que explicava que «sempre n'havia volgut donar» però mai podia per diverses causes. «Si la meva sang ha de servir per ajudar a altres persones, no em fa res donar-ne i ho continuaré fent», afirmava la jove.

A la carpa instal·lada a la plaça Catalunya hi havia gent d'edats i perfils diversos units per una mateixa causa solidària. «La sang és necessària, ara feia anys que no en donava perquè em causava molt d'esgotament, però ho he reprès fa poc», explicava la Carme de la Bisbal, que va venir a Girona a gaudir d'un dels dies forts de les Fires de Sant Narcís. En Joaquim, de 47 anys, va venir expressament a donar sang perquè «no costa res» i va afirmar ja que mai falla a la «cita anual».

Com a novetat d'enguany, els donants podien participar en un sorteig ideat per l'Associació de Donants de Girona i podien aspirar a diversos premis com ara samarretes del Girona FC i l'Uni Girona, llibres, descomptes i entrades a diversos espectacles musicals i teatrals, entre d'altres. La tasca de l'associació és infatigable any rere any i reuneix molts voluntaris, com la Glòria, delegada a Cervià de Ter. «Hi ha molt de rodatge dins l'associació i l'experiència és positiva per poder informar als curiosos que hi mostren interès», explicava la Glòria, qui destacava de fer-ne una bona difusió a les escoles perquè «els nens i nenes des de ben petits es conscienciïn de la importància d'aquest gest tan necessari, com és donar sang».