03 de novembre de 2019
03.11.2019
Diari de Girona

Les famílies dels empresonats a les protestes demanen el seu alliberament «immediat»

Una de les preses, ja en llibertat, rebutja «els missatges d'esperança i apoderament» des de les presons

03.11.2019 | 00:45
Familiars dels detinguts en manifestacions contra la sentència, a girona.

Els familiars de persones detingudes i empresonades arran de les protestes contra la sentència de l'1-O van demanar ahir el seu «alliberament immediat» en quatre rodes de premsa simultànies a les capitals de província catalanes.

A Girona, una portaveu dels col·lectius de suport als cinc empresonats gironins va criticar a la plaça Pompeu Fabra de la ciutat la «criminalització que està vivint la joventut, amb més de 30 presos polítics», i va demanar que no se'ls assenyali.

La mare de Francesc Colominas –un dels encausats–, Mercè Rueda, va manifestar a Barcelona el seu suport a tots els detinguts i empresonats en els aldarulls: «Reivindiquem de nou per tots i cadascun d'ells la seva condició de presos i preses polítiques», acompanyada de crits de «us volem a casa» dels assistents a la convocatòria.

Una de les empresonades, la Paula, que va quedar en llibertat provisional dilluns, va rebutjar el relat, en les seves paraules, que creu que s'està popularitzant sobre la presó: «Els missatges d'esperança i apoderament que es generen des de l'interior dels centres penitenciaris no reflecteixen la realitat que es viu allà dins», va dir.

Durant la seva intervenció va defensar que aquests discursos no representen el que han viscut els joves empresonats arran dels aldarulls, i va afegir: «No podem romantitzar cap empresonament. La presó t'anul·la com a persona i t'aïlla del teu entorn».

A Lleida, familiars dels encausats van demanar la llibertat per a quatre detinguts durant les protestes –Martí, Andreu, Mohammed i Othamane– i van afirmar que «hi ha dues persones al CIE amb ordre d'expulsió de tres anys», segons un tuit dels CDRs de Lleida.

També a Tarragona, familiars i altres persones properes dels tres joves de la ciutat que romanen a la presó preventiva han acudit a la plaça de les Cols per demanar la llibertat dels empresonats.

Els familiars denuncien en un manifest conjunt que en les darreres setmanes «més de 200 persones han estat detingudes, una trentena, empresonades i més d'un miler, ferides», en les protestes per la sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook