El fort ventue es va registrar la matinada i durant el matí de diumenge va provocar que els Bombers rebessin fins a 28 avisos a les comarques gironines per diverses incidències. La majoria de les trucades eren per caigudes d'arbres, tendals, cartells o altres elements estructurals com teules. Protecció Civil havia activat dissabte l'alerta del pla Ventcat per episodis de fort vent per la matinada de diumenge, que es van allargar durant tot el matí. Els serveis d'emergència van rebre, fins a les 4 de la tarda, 28 trucades a les comarques gironines, concentrant-se la major part a Banyoles i Girona.

Tot i que les comarques de Girona no van ser les més castigades pel vent, Portbou va registrar la ratxa més forta de Catalunya, de 137,2 km/h; l'estació meteorològica d'Ulldeter va registrar una ràfega de 90,4 km/h i a Porqueres van patir vents de fins a 80 km/h.

El vent va provocar caigudes d'arbres i altres elements que van fer tallar carreteres i camins, i van necessitar l'actuació dels Bombers i serveis municipals per netejar les zones afectades i restablir la normalitat el més ràpid possible. A la ciutat de Girona, el vent va fer caure un arbre de grans dimensions sobre un edifici de Vista Alegre, propietat del Bisbat. Segons explicaven els veïns de la zona, l'arbre ja «estava malmès» i va ser retirat amb normalitat pels bombers sense que causés cap ferit. El vent també va trencar dues branques d'un arbre a la carretera de Barcelona, situat davant de l'estació de trens, que tampoc va provocar cap dany personal.

També hi va haver incidències a Salt, on el vent va trencar dos arbres al parc d'en Massana i va provocar problemes al camí del Pas d'en Prats. Durant el dia, es va procedir a netejar les zones afectades i es va treballar perquè no hi hagués accidents amb els arbres caiguts. També hi va haver incidents al Pla de l'Estany, una de les zones més afectades per aquest episodi de vent, causant diverses incidències, com un abre caigut al polígon de la Farga de Banyoles.

A Sarrià de Ter un arbre va tallar l'avinguda de França, una de les principals vies del municipi, fet que va obligar a tallar el pas per aquesta avinguda. Els Bombers van retirar l'arbre i es va tornar a obrir el trànsit amb rapidesa. A més, segons va informar l'Ajuntament, la Brigada Municipal va haver de retirar diverses branques i arbres caiguts a causa del vent.

Les úniques víctimes que es van comptabilitzar van ser a Queralbs, on els Bombers van haver de rescatar dues persones extraviades a causa del temporal. Una d'elles va ser traslladada a l'hospital de la Vall d'Hebron en estat crític.