La vuitena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya reunirà més de 90 productors d'arreu de Catalunya, cuiners i cuineres. La novetat de la fira, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de novembre, serà la presència de productors d'Occitània (Pirineus Orientals i l'Arieja). També hi participaran dos productors menorquins.

Els productors del Pirineu Oriental i l'Arieja participaran a Orígens com a territori convidat. Ho faran sota el paraigua de POCTEFA. Es tracta d'un programa europeu de cooperació territorial destinat a fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d'Espanya, França i Andorra. El programa aportarà productors nous a la fira i un espai pedagògic amb inflables per donar a conèixer la venda de proximitat.

A més de productors francesos, la fira comptarà amb la presència de sessions de cuina en directe de Nandu Jubany (can Jubany, Calldetenes), Isabel i Jordi Juncà (Ca l'Enric, Vall de Bianya), Carme Picas (El Ginjoler, l'Hort del Rector, Sant Feliu de Guixols), Aurèlia Mari (Via del Vi, Perpinyà), Maria Nicolau (El Ferrer del Tall, Vilanova de Sau), Núria Lucas (El dinou, Vilanova i la Geltrú), Gonzalo Rivière i Luca Marongiu (Zero Patatero, Barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona) i Fina Puigdevall (Les Cols, Olot).

A més, l'edició d'enguany manté el format i enforteix l'aposta iniciada l'any passat amb una notable presència de productes ecològics. Aquest any els productes ecològics representaran el 36% dels productors participants, un 10% més que el 2018.