El Govern instal·larà nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a set ports de la província de Girona. Es tracta de Palamós, Llançà, el Port de la Selva, Roses, l'Escala, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. De moment, Ports de la Generalitat ha fet l'adjudicació del projecte, que té l'objectiu d'impulsar la mobilitat sostenible amb energies netes, tal com contempla la declaració d'emergència climàtica del govern. L'actuació forma part del Pla d'Inversions 2019-2022 i compta amb una inversió de més de 200 mil euros que s'iniciarà a mitjans de novembre.

Les noves estacions s'ubicaran, segons assegura el Govern, en vies amb accés garantit per a usuaris dels vehicles elèctrics estàndard i els usuaris s'hi podran adherir amb una aplicació. A Palamós se n'instal·larà un de recàrrega ràpida (recarrega el 80% de la bateria en uns 20 minuts) i a Llançà, el Port de la Selva, Roses, l'Escala, Sant Feliu de Guíxols i Blanes se n'ubicaran de semiràpida (la bateria es recarrega completament en unes tres hores).

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va explicar que aquesta instal·lació suposa que qualsevol persona pugui circular amb un vehicle elèctric de nord a sud del litoral català, i va afegir que «aquesta és una mesura de transició energètica per fomentar la mobilitat sostenible i un pas endavant després de la declaració de l'emergència climàtica».