L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols fa un procés de participació ciutadana sobre el patrimoni natural del municipi. La consulta està dirigida per la cooperativa Resilience Heart. La funció de la cooperativa és treballar sobre l'adaptació de la gent als canvis de tot tipus que hi ha en un territori.

Amb aquesta voluntat, la cooperativa, de moment, ha realitzat 150 enquestes que han de permetre identificar els espais verds que són importants per als veïns i així donar prioritat a les actuacions d'ús o de millora.

A més de l'enquesta han fet unes jornades participatives en les quals els veïns van poder plantejar els seus dubtes davant dels regidors i regidores.

Segons ha explicat l'alcalde, Artur Colomer (ERC), els veïns van expressar les seves inquietuds respecte a les fonts, els volcans i el riu. Les fonts són considerades un element genuí de la localitat, ja que n'hi ha més de 30 situades fora del nucli urbà. A la major part de les fonts hi ha taules i bancs de fusta.

També van parlar de la zona volcànica. El municipi està inserit dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa pel fet de tenir els volcans de la Tuta, can Tià i Fontpobra.

Pel que fa al riu Brugent, hi ha paratges de gran interès, com són els gorgs de la Mola, d'en Boix, d'en Valls, i de la Llaura.

La intenció de l'Ajuntament és fomentar la participació ciutadana tant amb processos de participació ciutadana com amb la participació en actes. Els resultats del procés seran lliurats aviat.