Uns set veïns de Santa Pau han presentat al·legacions al projecte d'una torre de telecomunicacions prevista per solucionar els problenes de recepció de telefonia als barris de can Blanch, can Jofre i can Potxa i, en una altra orientació, les zones del bosc de la Fageda d'en Jordà, can Xel i el volcà de Santa Margarida i la seva àrea d'influència.

Segons ha explicat l'alcalde de Santa Pau, Pep Companys (ERC), els veïns han al·legat pels suposats problemes que els pot representar la proximitat de la torre en la salut. L'alcalde de Santa Pau i tècnics de la Generalitat, fa pocs dies, es van reunir amb els veïns per tal de respondre els dubtes que puguin tenir sobre els problemes per a la salut que, segons els veïns, pot representar la proximitat de la torre.

Les al·legacions han estat presentades en el període d'exposició pública després de l'aprovació inicial feta durant l'estiu. Pep Companys, l'alcalde, ha explicat que la intenció de l'Ajuntament és respondre a les al·legacions i poder fer l'aprovació definitiva. Si no hi hagués hagut al·legacions durant el procés d'informació pública, el projecte hauria quedat aprovat de manera automàtica. En el seu moment, l'Ajuntament es va posar en contacte amb el Departament de Medi Ambient perquè fes la valoració d'impacte ambiental de la torre.

L'alcalde ha explicat que per respondre les al·legacions dels veïns, l'Ajuntament ha demanat informes a diferents organismes i departaments de la Generalitat.

El projecte puja fins a 39.000 euros, IVA exclòs. Si no hi ha reclamacions durant el procés d'informació pública, el projecte quedarà aprovat de manera automàtica.

Per poder fer la torre, l'Ajuntament ha de comprar 90 m2 de terreny. Amb la torre, l'Ajuntament preveu complir l'objectiu de solucionar els problemes de cobertura mòbil en una zona on hi ha masies, cases de turisme rural, granges, àrees residencials i establiments relacionats amb el turisme i la restauració. De fet, la bona cobertura en telefonia mòbil i internet és una necessitat per a uns negocis que necessiten promocionar-se i poder comunicar-se en condicions òptimes.

Fa anys que una part del veïns de la zona es queixen de poca cobertura. L'Ajuntament va posar-se en contacte amb els operadors de telefonia mòbil de la zona. Els operadors i el municipi van concloure que la instal·lació d'una torre a Sant Miquel Sa Cot solucionaria els problemes. L'Ajuntament farà la torre i els operadors hi posaran els equipaments.