08 de novembre de 2019
08.11.2019
Diari de Girona

La Generalitat tracta un bosc de les Preses per resistir la processionària

En els últims anys el bosc de Xenacs ha patit els efectes de la processionària en persones i animals

08.11.2019 | 00:20
La Generalitat tracta un bosc de les Preses per resistir la processionària

Tècnics d'agricultura de la Generalitat han fet un tractament de sanitat vegetal a tota l'àrea recreativa de Xenacs amb un biocida (producte natural) per evitar i mirar de reduir de forma substancial la població de la processionària a tota l'àrea de Xenacs.

La intenció és prevenir les plagues del cuc de la processionària que hi ha hagut a la zona de Xenacs en els últims hiverns. L'àrea des del 2016 i sobretot si l'hivern és suau, pateix els efectes de la processionària.

Les erugues de la processionària formen teranyines al voltant de les punxegudes fulles del pi i donen un aspecte malaltís als arbres.

El pitjor és que si les erugues entren en contacte amb les persones, poden provocar irritacions i picors a la pell. Són molt perjudicials per a les persones amb al·lèrgies. Els efectes de l'eruga encara són pitjors en els animals domèstics. Si els gossos es posen a la boca les erugues, aquestes els poden provocar necrosi a la llengua.

Els tècnics consideren que és molt difícil erradicar l'eruga de la processionària dels boscos però sí que és possible arribar a un punt en què no representin una molèstia per a les persones i els animals.

El tractament d'aquesta tardor és una continuïtat del que la Generalitat va fer al febrer d'enguany amb anells als troncs per evitar que les erugues caiguessin a terra i es poguessin enterrar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook