L'hivern sembla que s'ha avançat a les comarques gironines.

Si fa pocs dies es podia anar amb màniga fina, avui molta gent ha tret de casa l'anorac o l'abric perquè els termòmetres han caigut de forma destacada.

Ha gelat en punts de l'interior i el prelitoral com per exemple a Vilobí, on el mercuri ha baixat fins als -0,4 graus. I a Girona ciutat per exemple, la mínima ha caigut fins als 0,5 graus.

Els registres varien uns tres graus respecte al dia d'ahir, sobretot en àrees de l'interior i prelitoral. Per exemple, a Girona ciutat ahir es va arribar a una mínima de 3.9 ºC o a Vilobí, d'1.9ºC.

El Meteocat també destaca que avui la temperatura ha baixat força al Pirineu, amb mínimes d'uns -3 ºC a 1.500 metres i -9 ºC a 2.500 metres.

Al Pirineu gironí ha nevat, com difonen algunes de les estacions d'esquí, que esperen amb candeletes poder obrir i tenir una bona nevada per fer-ho amb condicions òptimes.

Les temperatures a la zona de muntanya més destacades a la demarcació de Girona han estat les següents:

  • -9,2 ºC, a la Tosa d'Alp, a 2.500 metres
  • -7,4 ºC, a Meranges
  • -1,2ºC, a Puigcerdà
  • -7,2 ºC, a Ulldeter
  • -6.9 ºC, a Queralbs - Núria
  • -,9 ºC, a Molló

Una altra postal hivernal és la d'Àngel Galán, aficionat a la fotografia meteorològica, que mostra com es veia el Canigó ben nevat a primera hora des de la població de Verges

La previsió apunta que per les pròximes hores i dies s'instal·larà la fred i que hi haurà nevades al Pirineu, que poden arribar a cota 800 entre dissabte i diumenge.

Aquesta és la previsió per avui, segons el Meteocat: