Un fort dispositiu policial integrat per dotzenes de furgonetes dels antiavalots dels Mossos i Policia Nacional ha aconseguit desallotjar els manifestants independentistes de l'autopista AP-7, al seu pas per Salt aquest matí. Passades les 2 migdia, després de treballs de neteja, l'autopista s'ha reobert parcialment.

Aquest matí, a l'arribada dels cossos policials, els concentrats han calat foc a les barricades que havien muntat durant la nit amb arbres serrats, pneumàtics i tanques.

Els agents han començat a avançar per l'autopista fent retrocedir els manifestants, alguns dels quals els han llançat pedres i altres objectes. Els agents han respost amb bales de 'foam'.

Amb l'avanç dels Mossos, els manifestants han fugit pels laterals i s'han dirigit al nucli urbà de Salt on han muntat noves barricades.

Els Mossos, des de la distància, han llançat novament projectils de 'foam' per dispersar els concentrats.

A quarts d'onze del matí, gran part d'aquest desplegament policial s'ha retirat en dispersar-se i dissoldre's la manifestació pel centre de Salt. Tot i això, un grup més reduït de policies ha seguit circulant pels carrers de Salt identificant a grups de persones. A la zona del carrer Pep Ventura, la Policia Nacional ha identificat una quinzena de manifestants.

Nombrosos veïns han assistit des de balcons i bars al desplegament policial.

Neteja de l'AP-7

Després de més de dotze hores de tall de l'autopista, s'han pogut iniciar els treballs de neteja i habilitació de la via, on s'havien muntat barricades i fogueres. A més, diversos vehicles atrapats en el tall tenen rodes punxades i danys que sumen més dificultat al restabliment de la circulació, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Restablir la normalitat portarà hores, perquè hi ha cera i vidres damunt l'asfalt, hi ha camions amb les rodes desinflades i diferents barricades.

{C}

14

Neteja de l'AP-7 després del tall dels manifestants