L'Ajuntament de Besalú haurà d'esperar fins passades les festes de Nadal per reubicar la parada d'autobusos. L'Ajuntament va aprovar el projecte però quan ha estat fet, segons ha explicat la regidora Fina Surina, Transport Públic de la Generalitat hi ha presentat al·legacions.

Surina ha explicat que tot i les modificacions, les parades es reubicaran, més o menys, als llocs on havien previst. Les posaran a la travessera de la carretera d'Olot, a prop de la zona del pavelló, a l'altura del carrer de la Piscina.

Ara, estan ubicades a l'avinguda Lluís Companys. Es tracta d'un lloc de la travessera del poble molt proper a la cruïlla amb la carretera de Figueres. Segons Surina, és molt mal lloc perquè els autobusos aturats provoquen retencions i hi ha viatgers que baixen i travessen l'avinguda sense mirar.

Canviar la ubicació de les parades va ser la proposta que va guanyar el pressupost participatiu del 2018. La inversió prevista per al canvi és de 50.000 euros però s'ha d'ajustar a les disposicions del Departament de Territori i Sostenibilitat. La parada de Besalú és clau en les expedicions entre Olot i Girona, Olot i Barcelona i Olot i Figueres.

Besalú, el proper dilluns, dia 18 de novembre, començarà les votacions del segon pressupost participatiu. Els veïns podran escollir entre 13 propostes.