L'Audiència de Girona ha jutjat un home acusat d'agredir sexualment una nena de 13 anys a Olot fa dos anys. La fiscalia demana 8 anys de presó i una inhabilitació per treballar amb menors durant 10 anys, mentre que la defensa reclama la seva absolució o de forma subsidiària una condemna de 2 anys per abús sexual en comptes d'agressió.

Els fets jutjats haurien tingut lloc la nit de Sant Joan de 2017 a les proximitats de la plaça de Braus d'Olot vint minuts després de les dotze de la nit. Segons el relat de la Fiscalia als escrits d'acusació, el processat estava passejant el gos i va trobar-se amb la víctima, a qui no coneixia però que havia vist pel carrer uns dies abans i li hauria fet comentaris desagradables sobre la roba que portava, tot recriminant-li que anés "poc tapada". La nena, que tenia 13 anys quan van succeir els fets, s'havia de trobar amb la seva parella el dia dels fets i anava vestida igual que en l'anterior trobada amb l'acusat, per això aquest l'hauria reconegut.

En aquesta ocasió, l'home va anar més enllà i «aprofitant-se de la diferència física i l'obscuritat» la va immobilitzar per darrere i li va efectuar tocaments per sobre i per sota de la roba de la nena al cul i als pits. Ella, en veure's atacada va mossegar-li un braç. La denúncia es va interposar en el mateix dia dels fets, i els Mossos es van presentar a casa de l'acusat després de fer-ho la víctima per tal de saber on vivia.

Es tracta d'una versió que l'acusat ha negat durant el judici, i ha assegurat que si bé s'havia aturat a parlar amb la nena el dia en qüestió mentre passejava el gos, va ser perquè ella li va demanar un encenedor. En veure que el volia per fumar marihuana, li va recriminar que era massa jove per fumar, i ella "es va posar com una fera, em va insultar i em va dir que me'n recordaria". L'acusat ha manifestat que "en cap moment" va haver-hi contacte físic amb la menor, que abans mai havia parlat amb ella i ha atribuït la denúncia a la voluntat de la nena d'obtenir un benefici econòmic.

La víctima ha declarat a porta tancada, però en l'apartat de conclusions definitives ha transcendit que la noia havia dit que va rebre tocaments i que el va mossegar per poder-se'n alliberar.

D'entre els testimonis que han declarat hi ha el d'una veïna de l'acusat, que ha subratllat que el dia dels fets va presenciar una conversa entre el processat i la víctima i que era una "xerrada normal", on no hi va haver cap contacte físic ni discussions, tal com va apuntar l'acusat. Posteriorment va trobar-se la mare de la víctima i aquesta li va explicar els fets. En preguntar pel veïnat de qui es tractava va esbrinar que l'acusat era el veí que havia vist amb la nena i va oferir-se a declarar a favor seu.

La dona de l'imputat ha explicat que quan va arribar de passejar el gos tenia una actitud completament normal, i que van veure amb sorpresa l'arribada dels Mossos i d'una noia i dos nois que van començar a increpar l'home perquè sortís. També ha dit que l'endemà un amic de la víctima va presentar-se davant de casa seva i va començar a cridar "violador". Unes setmanes més tard va trobar-se a la parella de la víctima, qui li va demanar "disculpes" i li va dir que la noia l'havia "posat en problemes".

La Fiscalia va resoldre que el relat de l'acusat era inversemblant i que la víctima no tenia edat suficient per construir un muntatge de la gravetat que té una agressió sexual per una venjança contra algú que no coneixia. Per això resol demanar 8 anys de presó per l'acusat, i va pujar a 10 anys la seva petició inicial de 5 anys de llibertat vigilada. També va incloure la demanda d'inhabilitació per exercir qualsevol ofici en contacte amb menors aplicable a la duració de la pena i fins a 3 anys després.

La defensa va negar els fets pels quals s'ha jutjat l'acusat, però en cas de condemna va demanar una qualificació alternativa d'abús sexual amb 2 anys de presó i un atenuant de reparació ja que l'acusat ja ha pagat la quantitat de responsabilitat civil. En aquest sentit la lletrada va exposar que la violència necessària que requereix l'agressió "no ha quedat demostrada". El cas ha quedat vist per a sentència.