La Secció Quarta de l'Audiència de Girona va ordenar ahir la llibertat provisional per al jove de Llagostera empresonat pels disturbis que hi va haver a Girona la matinada del 19 d'octubre. El tribunal ha estimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa, perquè no veu risc de fugida ni tampoc de reiteració delictiva. L'Audiència, això sí, ordena que el noi, que ara té 23 anys, comparegui als jutjats cada quinze dies, li retira el passaport (tot i que no en té) i li prohibeix sortir de l'espai Schengen. El jove està acusat de dos delictes agreujats de desordres públics i atemptat a agent de l'autoritat, a més d'un tercer delicte de lesions lleus per, suposadament, haver llançat una pedra contra un agent antiavalots.

La Secció Quarta ha estimat així el recurs d'apel·lació interposat per la defensa del noi, representat per l'advocat Manel Mir, que al·legava que no hi havia risc de fugida ni de reiteració delictiva. El tribunal considera que cap de les dues circumstàncies «concorren amb l'entitat suficient per mantenir la mesura cautelar» dictada pel Jutjat d'Instrucció 2 de Girona. En aquest sentit, conclou que la presó provisional «no és imprescindible per assegurar la disponibilitat processal» de l'investigat perquè el jove té «suficient arrelament familiar, laboral i social».

El noi, de 23 anys, viu a Llagostera amb la seva mare i -com recull la interlocutòria- ha acreditat una activitat laboral continuada «pròpia de la seva incipient incorporació al mercat laboral, especialment en activitats relacionades amb el turisme d'estiu».

Tres joves en presó preventiva

Dels cinc empresonats a Girona pels disturbis, tres continuen a presó. La setmana passada, l'Audiència de Girona va desestimar els recursos d'apel·lació interposats per les seves defenses, i va decidir mantenir-los entre reixes fins que el seu cas no arribi a judici.