La darrera monografia dels «Quaderns de la Revista de Girona», en aquesta ocasió dedicada a Amer, va ser presentada dissabte a la sala de Can Boles de la localitat selvatana. La presentació va anar a càrrec d'Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Maria Rosa Vila, alcaldessa d'Amer; Toni Aulina, sotsdirector de l'oficina de CaixaBank a Amer; Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció; Joaquim Carreras, director de l'Arxiu Comarcal de la Selva, i Xavier Solà, l'autor del llibre.

Aquesta monografia sobre Amer combina aspectes inèdits amb d'altres de coneguts, i ha estat escrita amb una clara voluntat divulgativa i amb el màxim rigor. Els seus capítols giren entorn dels diferents aspectes de la geografia i la història, l'economia i la religió, les tradicions i les festivitats, i la vida social i comunitària d'aquesta vila. Un dels elements patrimonials que més ha marcat la història del municipi ha estat el monestir de Santa Maria, sota l'ombra de la vila. Actualment, el creixement industrial està transformant la vida amerenca irreversiblement.

Seguint amb les coordenades pròpies dels Quaderns de la Revista de Girona, el llibre, escrit per Xavier Solà, és una monografia sintetitzada que pretén recollir els temes més destacats del passat i el present de tot aquest territori. Consta de quaranta capítols, al llarg dels quals es desglossen les característiques més destacades del municipi.