19 de novembre de 2019
19.11.2019
Diari de Girona

La Generalitat confia en un desbloqueig de la planta de triatge de Sant Jaume

La previsió és que el municipi s'oposi a una sentència favorable a fer la planta a can Coma de Baix

19.11.2019 | 00:28
La Generalitat confia en un desbloqueig de la planta de triatge de Sant Jaume

L'Agència Catalana de Residus ha exposat la seva confiança en la possibilitat que la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca estigui desencallada abans d'acabar l'any.

El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, en una entrevista a Ràdio Olot, ha manifestat que confia en una sentència del jutjat sobre la ubicació de la planta a la finca de can Coma de Baix abans de finalitzar l'any.

L'apreciació de Tost coincideix amb la que va fer l'alcalde, Jordi Cargol, fa unes setmanes. Llavors, Cargol va assenyalar que els informes i totes les comprovacions del procés judicial i les conclusions estan fetes, i va preveure una resolució pròxima del jurat.

De tota manera, la Secció Tercera, a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia, no s'ha pronunciat.

Quan ho faci, segons va explicar Tost, l'Agència Catalana de Residus farà el paper de mediadora perquè la previsió és que, tot i la sentència, l'Ajuntament de Sant Jaume demani un altre lloc per a la planta.

La planta de triatge està valorada en uns 14 milions d'euros, dels quals l'Agència Catalana de Residus n'ha avançat 9,5 al Consell Comarcal de la Garrotxa.

La Planta de Triatge de la Garrotxa és reclamada per la major part dels grups polítics al Consell Comarcal de la Garrotxa: JuntsxCat, ERC i PSC. La CUP és l'únic grup que sempre s'ha mantingut en contra de la planta. La idea és fer la planta i reduir les tones que entren a l'abocador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook