20 de novembre de 2019
20.11.2019
Diari de Girona
La Garrotxa

Olotins difonen els actes vandàlics que fan joves forans al seu barri per «Hallowen»

Joves van encendre contenidors, fer esclatar petards i van llençar ous a la Policia

20.11.2019 | 12:01
Un grup de joves durant la nit de "Hallowen" al barri del Pla de Dalt-El Cassés

L'Associació de Veïns dels Pla de Dalt-El Cassés han fet públic el seu malestar pels actes vandàlics que cometen joves forans al seu barri la nit de «Hallowen». Els veïns expliquen que cada any uns centenars de joves d'edats compreses entre dels 12 i els 16 anys es concentren entre la rotonda de la carretera de Riudaura (direcció Hospital d'Olot) i la zona del Cassés. Exposen que arriben al lloc de reunió en diferents colles.

Els joves porten esprais, ous i petards. «I aquí comença el vandalisme: pintades i llançada d'ous a les cases, ratllades i retrovisors trencats als cotxes, petards a tort i a dret, contenidors cremant i la policia i els bombers amunt i avall», exposen.

En més o menys intensitats els actes vandàlics es repeteixen cada any per «Hallowen» fins al punt que han estat tractats en diferents ocasions al ple d'Olot, sobretot en motiu de debats referents al compromís amb el programa Ciutat Educadora de l'Ajuntament.

Enguany, segons els veïns, el Hallowen va ser «d'escàndol». Enumeren:«bats de beisbol i ganivets, arbres arrencats., senyals viàries aixafades, contenidors encesos. Van apedregar un cotxe de la Policia i, segons els veïns, els agents van haver de fer detencions.

Els veïns es queixen del fet que un percentatge molt elevat dels joves prové d'altres barris d'Olot i pobles de la comarca. Pel que fa als pobles concreten que n'hi ha de la Vall d'en Bas, Sant Jaume de Llierca i Castellfollit de la Roca. Apunten que han observat com els pares o familiars dels cotxes els porten en cotxe fins al barri-.

«Vist tot aquest panorama, els veïns del barri ens preguntem, si les famílies d'aquests adolescents saben què vénen a fer els seus fills al barri, i amb quins possibles perills i problemes es poden posar», apunten. L'Associació de Veïns demana suport a les famílies perquè controlin els seus fills i ajudin a canviar la dinàmica de la festa de «Hallowen» al barri del Pla de Dalt-El Cassés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook