L'Associació de Veïns dels Pla de Dalt-El Cassés ha fet públic el seu malestar pels actes vandàlics que cometen joves forans al seu barri la nit de Halloween. Els veïns expliquen que cada any uns centenars de joves d'edats compreses entre dels 12 i els 16 anys es concentren entre la rotonda de la carretera de Riudaura (direcció hospital d'Olot) i la zona del Cassés. Exposen que arriben al lloc de reunió en diferents colles i que a vegades els pares o familiars els traslladen en cotxe al lloc de trobada del Halloween.

Els joves porten esprais, ous i petards. «I aquí comença el vandalisme: pintades i llançada d'ous a les cases, ratllades i retrovisors trencats als cotxes, petards a tort i a dret, contenidors cremant i la policia i els bombers amunt i avall», enumeren els veïns.

En més o menys intensitats els actes vandàlics es repeteixen cada any per Halloween al mateix barri. El Halloween del Pla de Dalt ha estat tractat al ple d'Olot, sobretot amb motiu de debats referents al compromís amb el programa Ciutat Educadora de l'Ajuntament.

Enguany, segons els veïns, el Halloween va ser «d'escàndol». Enumeren: «bats de beisbol i ganivets, arbres arrencats, senyals viaris aixafats, contenidors encesos...». Van apedregar un cotxe de la Policia i, segons els veïns, els agents van haver de fer detencions.

Els veïns es queixen del fet que un percentatge molt elevat dels joves prové d'altres barris d'Olot i pobles de la comarca. Pel que fa als pobles concreten que n'hi ha de la Vall d'en Bas, Sant Jaume de Llierca i Castellfollit de la Roca.

«Vist tot aquest panorama, els veïns del barri ens preguntem, si les famílies d'aquests adolescents saben què venen a fer els seus fills al barri, i en quins possibles perills i problemes es poden posar», apunten. L'Associació de Veïns demana suport a les famílies perquè controlin els seus fills i ajudin a canviar la dinàmica de la festa de Halloween al barri del Pla de Dalt-El Cassés.

La celebració del Halloween al barri fa anys que es fa. Té dues parts, la dels nens i nenes que truquen i diuen « truco o trato» i la gent els dona dolçaines, i la dels que aprofiten per llençar ous.