El ple municipal de Cornellà del Terri ja ha aprovat els nous pressupostos i ordenances fiscals per al proper 2020, uns comptes que per primera vegada afavoreixen l'energia solar amb bonificacions a tots aquells veïns i veïnes que col·loquin alguna placa.

D'aquesta manera, la col·locació d'aquests panells comportarà la bonificació del 95% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), així com del 25% de l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI) durant els tres anys posteriors. Això està contemplat a les ordenances fiscals, aprovades amb el vistiplau dels tres regidors de l'oposició.

En canvi, els pressupostos van passar l'examen del ple gràcies als 8 vots de l'equip de govern, sense l'oposició, que va al·legar que no havia tingut l'oportunitat de participar-hi ni d'haver-los pogut analitzar amb un marge suficient de temps.

Pel que fa als pressupostos, incrementen prop d'uns 30.000 euros, que anirien destinats majoritàriament a les partides de desbrossament i de manteniment de camins, donada la gran quantitat de camins rurals del terme municipal. També pugen les inversions, on es té previst construir un passadís cobert que connecti els dos edificis de l'escola -el d'educació infantil i primària- per tal que, en cas de pluja, els petits puguin arribar al menjador, situat a l'altre bloc, sense mullar-se.