23 de novembre de 2019
23.11.2019
Diari de Girona

La Generalitat adjudica les obres de millora de la variant de Banyoles

Els treballs, que han de durar uns setze mesos, començaran el primer semestre de l'any vinent

23.11.2019 | 00:13
La Generalitat adjudica les obres de millora de la variant de Banyoles

Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora de la variant de Banyoles. Es tracta d'un tram de la carretera C-66 de 8,5 quilòmetres i que inclou la construcció d'un tercer carril en la fórmula «2+1», o el que és el mateix, que el carril es va alternant en els dos sentits de la marxa i d'aquesta manera es faciliten els avançaments. A més, també es preveu la millora del ferm amb una nova capa de paviment que permeti incrementar l'adherència, el drenatge i que es redueixi el soroll. Una altra millora que contempla l'obra són els accessos. En aquest sentit, s'actuarà en quatre dels que hi ha pels voltants de Banyoles i es construiran noves rotondes per millorar les canalitzacions.

També està previst l'allargament dels carrils d'incorporació i de sortida per incrementar la seguretat en aquestes maniobres. Finalment, es posarà un separador entre els dos sentits de la marxa per reduir el risc de xoc frontal i s'ampliaran les cunetes.

En relació al tercer carril, en total, es preveu construir-ne dos trams en sentit Besalú que sumen 2,1 quilòmetres, i dos trams en sentit Girona que sumen 2,3 quilòmetres. En total, l'actuació abastarà una longitud de 8,5 quilòmetres entre Cornellà i Serinyà i el Departament calcula que els treballs comencin durant el primer trimestre de l'any vinent, amb un termini d'execució de 16 mesos.

La C-66 és el corredor principal del Pla de l'Estany. El seu recorregut es pot classificar en dos trams: entre l'enllaç amb l'AP-7 i el sud de Banyoles la via té una intensitat de l'entorn dels 28.000 vehicles al dia i disposa de 2 carrils per sentit i entre el sud de Banyoles i l'enllaç amb l'N-260 / A-26 la via té una intensitat de l'entorn de 14.000 vehicles/dia i té un carril per sentit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit