La Fira Orígens ha atret milers de persones al pavelló Firal d'Olot per tastar i comprar productes de bona cuina. Els visitants poden triar i remenar entre les propostes gastronòmiques de 90 productors. L'edició d'enguany es caracteritza per la diversitat, embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria, fleca, conserves, melmelades, olis, fruits secs, fruita, verdures, arròs, infusions, vins, licors, caves, tòfona i espècies.

Ahir al voltant de les onze del matí va tenir lloc el recorregut de les autoritats, encapçalades per l'alcalde d'Olot, Josep Berga, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach. Amb ells hi havia Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i Alimentació, Jordi Camps, diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Local de la Diputació de Girona, i Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d'Urgell.

Paral·lelament a la visita van començar els tallers de cuina. El primer va ser Nandu Jubany, de Calldetenes, i al llarg del dia van venir els d'Isabel i Jordi Juncà (Ca l'Enric Vall de Bianya), Carme Picas (El Ginjoler, l'Hort del Rector de Sant Feliu de Guíxols), Aurèlia Mari (Via del Vi, Perpinyà) i Maria Nicolau (El Ferrer del Tall, Vilanova de Sau).

Cap al vespre, va tenir lloc el lliurament de premis. El guardó al millor producte se'l va endur la crema de cacau de Bombons Blasi, i hi va haver un accèssit al pa de fetge de Xolís d'Adons. El millor estand va ser per al forn La Fogaina, amb una decoració feta de fusta.

El concurs de coques va comptar amb 33 participants. El premi a la millor coca dolça va ser per a la Fogaina d'Olot, i la millor coca salada va ser per a Cal Parra d'Olost. Els guanyadors van ser premiats amb lots de 300 quilos de farina.

Els que agraden de tastar van poder participar en maridatges i degustacions, sobretot de productes ecològics de masies. Hi va haver dolços de pagès, caves, xocolates, formatges o cerveses artesanes. Avui, la fira continua amb sessions de cuina en directe amb Núria Lucas (El Dinou, Vilanova i la Geltrú), Gonzalo Rivière i Luca Marongiu (Zer Patatero, Barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona) i Fina Puigdevall (Les Cols, Olot).