La regidora d'Educació d'Olot, Maria Assumpció Camps, va anunciar en l'últim ple que l'Ajuntament «pensa en una activitat alternativa per poder dissuadir els adolescents de fer bretolades al barri del Pla de Dalt en la nit de la celebració del Halloween».

Camps va plantejar que enguany s'han produït aldarulls, però no menys que en l'edició anterior. Per això, va demanar que la Policia Municipal reforcés la vigilància en la nit del Halloween al barri del Pla de Dalt.

Com a regidora d'Educació, Camps va avançar que es planteja organitzar activitats educatives per canviar el concepte del Halloween en els alumnes.

L'última edició de la festa del Halloween al barri del Pla de Dalt va provocar la queixa escrita de l'Associació de Veïns. Els veïns van queixar-se de «pintades i llançada d'ous a les cases, ratllades i retrovisors trencats als cotxes, petards a tort i a dret i contenidors cremats».

Identificacions

Enguany, la Policia almenys va identificar alguns dels joves que van participar en les bretolades. Maria Assumpció Camps va exposar les intencions envers la festa de Halloween al Pla de Dalt, en resposta a una pregunta feta pel regidor de l'oposició Josep Guix (PSC).

El regidor socialista va començar el seu plantejament tot defensant la denominació de Festa de la Carbassa per la vigília del dia de Tot Sants, també coneguda com a Nit de Bruixes.

Després d'exposar els fets que cada any passen amb més o menys intensitat al barri del Pla de Dalt per la vigília de Tot Sants, Guix va demanar que l'Ajuntament olotí munti una festa alternativa en algun altre lloc de la ciutat.