Cinc detinguts és el balanç d'una operació relacionada un tiroteig que va haver el passat mes de setembre a la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres. Agents dels Mossos d'Esquadra, en una operació de la Divisió d'Investigació Criminal i de l'Area d'Investigació Criminal de Girona han entrat a tres domicilis a primera hora d'aquest matí a Maçanet de la Selva, a la urbanització Montbarbat, una d'elles al número 319 del carrer Sant Cosme i s'han confiscat d'una arma de foc, que ara investiguen si seria la que es va utilitzar en un tiroteig recent.

En un dels immobles on s'han realitzat els escorcolls hi havia un menor, que ha quedat a càrrec de la DGAIA, segons informen fonts de l'Ajuntament.

Fonts de la investigació asseguren que els detinguts, provinents de països de l'est, serien els autors materials dels trets que van acabar amb un home ferit de bala després d'assaltar una casa situada al carrer Arboç de Vidreres. En l'operatiu han participat agents dels ARRO i de les Brigades de Seguretat Ciutadana.

6

Actuació dels Mossos a Maçanet

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona sospita que el tiroteig podria estar relacionat amb el cultiu i tràfic de marihuana. Els agents han fet registres a tres domicilis, tots a la urbanització Montbarbat.

Està previst que els cinc detinguts passin a disposició del Jutjat d'instrucció 4 de Santa Coloma de Farners, que porta la investigació i ha ordenat els escorcolls.

L'Ajuntament ha valorat positivament l'actuació dels Mossos i els veïns li han traslladat la seva alegria davant el creixent clima d'inseguretat que es viu a la zona pel creixement del fenomen de l'ocupació de cases i el cultiu il·lícit de marihuana.