La situació que viuen els veïns de la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres no és única a la província, ja que tant la ciutat de Girona com la de Figueres conviuen amb aquesta problemàtica.

En el cas gironí, la qüestió se centra principalment al barri de Font de la Pólvora, on s'han realitzat diferents operatius contra el frau elèctric. Un dels dispositius més recents, el del mes de juliol, va detectar 64 connexions il·legals.

Aquesta és una de les causes dels talls de llum que diàriament pateixen els veïns d'aquest sector de la ciutat. En diferents ocasions, els residents han sortit al carrer a denunciar aquesta situació i també «el mal estat» en què estan les instal·lacions elèctriques al barri.

Ara, l'Ajuntament de Girona està estudiant la idea de blindar l'accés als comptadors de llum per acabar amb el problema. Es tracta d'un mecanisme que s'ha dut a terme com a prova pilot al barri de la Mina de Sant Adrià de Besós.

D'altra banda, a Figueres, el problema se centra al barri de Culubret, al sector oest de la ciutat. La zona fa temps que pateix habituals talls de llum, que s'han atribuït a la sobrecàrrega de la xarxa per les connexions fraudulentes. Els veïns ha reclamat en nombroses ocasions al govern municipal que comenci a emprendre solucions.

En aquest punt, la companyia elèctrica Endesa també ha dut a terme en els últims mesos diversos operatius contra el frau elèctric amb tècnics acompanyats de la Guàrdia Urbana i els Mossos, però el problema persisteix. Darrerament Endesa ha impulsat millores en el centre transformador per reduir l'impacte d'aquests talls de llum, però tot i això els veïns en segueixen patint els efectes. Precisament els afectats es van manifestar a principis d'any contra els continus talls.