El ple de Ripoll va visualitzar dimarts passat el malestar que els vilatans tenen per la pèrdua de serveis en sanitat. La fredor amb què fins ara s'havien afrontat les progressives pèrdues d'especialitats del CAP de Ripoll en favor de l'hospital de Campdevànol, s'ha revertit sobretot arran de les mancances que en els darrers mesos també ha patit el centre hospitalari, i de la reorganització segons la qual els pacients del Ripollès es derivaran prioritàriament cap als hospitals d'Olot i el Trueta de Girona, en lloc de fer-ho cap a Vic.

Precisament durant la discussió del dictamen segons el qual s'insta el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a resoldre la precarietat sanitària de Ripoll i comarca, també es va conèixer la situació que pateix també la pediatria. Actualment tota la comarca disposa d'un sol facultatiu, situació que va ser denunciada pel mateix equip de govern primer, i per la regidora republicana Nani Mora més tard. Mora va dir que «no pot ser que una nena amb bronquitis hagi de ser derivada a Girona».

També va explicar que algunes infermeres de l'hospital de Campdevànol amb qui té contacte laboral «estan cremades» perquè es veuen obligades a fer diagnòstics quan aquesta no és la seva feina. ERC també va explicar que han demanat una entrevista amb Alba Vergés, consellera de Salut, per tal de desencallar aquesta situació.

El regidor de la CUP Aitor Carmona havia recriminat que l'alcalde, Jordi Munell, en representació de Junts x Ripoll, i l'exalcaldessa republicana Teresa Jordà no haguessin fet servir la seva influència per resoldre els problemes de sanitat al Ripollès, dels quals els va considerar «còmplices». Tots els grups del municipi van donar suport al dictamen.