Vint-i-dues dones van demanar l'atenció del Punt Lila durant les passades Festes del Tura. De les vint-i-dues, tretze dones d'entre 14 i 40 anys van posar de manifest conductes amb què es van trobar a les festes i que van considerar que havien de plantejar.

Segons informacions del Consorci de Benestar Social de la Garrotxa, les tretze dones van enumerar: comentaris obscens, tocaments indesitjats, intimidació, invasió de l'espai, exhibicions corporals, violència física, insults homòfobs i lesbofòbia.

Les altres nou van donar testimoniatge d'agressions rebudes en altres àmbits, algunes en altres festes majors d'altres pobles de la comarca. El Consorci de Benestar Social de la Garrotxa ha apuntat: «Dels testimonis de les dones recollits en el Punt Lila de Festes remarquem que no es denuncia per por o vergonya, que els assetjaments o agressions deixen seqüeles de llarga durada i que es viu sentiment d'indefensió».

El Punt Lila es va instal·lar en una carpa situada al Firal. La intenció era informar, sensibilitzar i generar reflexió per prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia i alhora poder apropar recursos disponibles a la zona en relació amb les violències i, d'altra banda, intervenir en casos d'agressió a través d'atenció i acompanyament psicològic i educatiu.

Durant les quatre nits de Festes, s'hi van adreçar unes 1.700 persones. La majoria d'elles, noies joves que s'hi apropaven per agrair la iniciativa i mostrar el seu interès per aquesta qüestió.