Espinelves va donar el tret de sortida a la Fira de l'Avet amb una elevada afluència de visitants. Entre els assistents, el certamen va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, qui va posar en relleu el paper d'una fira que marca «l'inici del Nadal a Catalunya». També l'alcalde, Joan Manel Claveria, va assenyalar que les expectatives, si el temps acompanya, «són bones».

Claveria va posar com a exemple que a les deu del matí, hora en què obria portes, els aparcaments més propers ja eren plens. Les primeres hores de fira, que compta amb un centenar de parades, també van deixar un bon sabor de boca als paradistes més veterans. L'Ajuntament d'Espinelves preveu que, fins al 8 de desembre, entre 60.000 i 90.000 persones visitin la Fira de l'Avet.

Malgrat que era d'hora, l'arrencada de la Fira de l'Avet va comptar amb una bona afluència de visitants. Miquel Prat, veí d'Espinelves, fa 35 anys que no falta a la cita en la qual ven avets. «Dona a conèixer el poble a Catalunya i la importància del cultiu», va explicar el paradista, que reconeix que molts visitants aprofiten la visita per endur-se l'arbre. De mitjana, cada any es venen uns 4.000 exemplars durant la fira.