El servei de transport en autobús a la demanda entrarà en funcionament demà al Pla de l'Estany, amb tres rutes que connectaran la capital, Banyoles, amb diversos municipis de la comarca. Per poder-lo utilitzar, l'usuari ha de fer una reserva i pot gestionar els tràmits a través d'una aplicació mòbil.

Els recorreguts planificats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat són els següents: entre Banyoles, Sant Miquel de Campmajor i Mieres; de la capital del Pla de l'Estany a Vilademuls i Vilavenut, i una tercera ruta circular amb arribada i sortida a Banyoles que passarà pel barri de Can Puig. Aquestes connexions estaran a l'abast d'aproximadament 2.500 habitants, sense comptar els de la ciutat de Banyoles.

La Conselleria va indicar que el servei de transport públic a la demanda s'implanta en zones amb dispersió territorial en les quals no hi ha transport públic regular. Des del 14 d'octubre, el servei també funciona al Gironès, que poden desplaçar-se després de fer una reserva prèvia.

En aquesta comarca, les rutes del transport públic a la demanda connecten Girona-Sarrià de Ter- Sant Julià de Ramis (Golf Girona, les Comes, Montagut i Pla de Baix); Girona-Sarrià de Ter- Campdorà, i Girona-Sant Gregori (Taialà, Sant Medir i Cartellà)-Canet d'Adri (Montcal i Canet)-Sant Martí de Llémena (Llorà), connectant així tretze nuclis de població i donant servei a uns 9.000 habitants, sense comptar la ciutat de Girona.

Per utilitzar el servei, cal descarregar-se l'aplicació mòbil de TAD-Teisa o via telefònica -de dilluns a divendres feiners entre les 8 del matí i les 8 del vespre- i fer una reserva, amb almenys 15 minuts d'antelació, tot indicant quina és la parada d'origen i la de destí.