Canvi de temps a la vista, que afectarà les comarques gironines sobretot durant la jornada de dimecres. Avui augmentarà ràpidament la nuvolositat, la temperatura baixarà i s'espera que el temporal de vent i mar vagi a més al final del dia. Els serveis de meteorologia adverteixen que aquest dimarts els vents poden arribar als 80 quilòmetres per hora i les onades als 3 metres d'alçada. Cap a la tarda i el vespre arribarien les primeres precipitacions intermitents.

La previsió apunta a un clar empitjorament de la situació a partir del dimecres. Els models meteorològics indiquen la possibilitat que a les comarques gironines, sobretot a les comarques de l'interior s'acumulin precipitacions de més de 100 litres per metre quadrat. Així mateix, l'onatge al litoral pot arribar als sis metres d'altura.

Les pluges que dimecres arribaran a Girona començaran a afectar de manera important aquest dimarts Almeria, Mallorca i Múrcia, on s'esperen pluges de fins a 100 litres per metre quadrat en només dotze hores.

L'Aemet també adverteix del risc important de fort onatge en províncies com Almeria, Múrcia, València, Tarragona, Barcelona i Girona.