El fort temporal de llevant ja ha entrat de valent a les comarques de Girona. Les pluges són generalitzades, i en alguns municipis la precipitació acumulada fins les 7 de la tarda superava els 50 litres per metre quadrat.

A la ciutat de Girona, l'acumulació de pluja ha provocat problemes en alguns carrers i goteres a l'estació del tren convencional.

A la boia del cap de Begur, de Ports de l'Estat, ja s'ha registrat una onada de més de 7,7 metres d'altura. La previsió és que l'onatge sigui molt virulent al llarg del dia a la Costa Brava.

En molts punts del litoral hi ha mar brava i molta gent aprofita per acostar-se a la zona per immortalitzar-ho a través de fotografies o vídeos.

Protecció Civil recorda un cop més que la gent no s'acosti a les esculleres i eviti col·locar-se en punts on dona l'onatge.

Aquest temporal marítim va acompanyat de pluges generalitzades arreu de la província de Girona.

Fins a les set de la tarda, a Santa Coloma de Farners, Girona i Viladrau la precipitació acumulada ja superava els 60 litres per metre quadrat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges es concentren la nit de dimecres a les comarques gironines. A les deu de la nit seguia plovent amb molta intensitat. Durant el matí, el temporal ha afectat sobretot el sud de Catalunya: s'han superat els 100 l/m2 acumulats en punts de Terres de l'Ebre com Alcanar, mentre en altres municipis del Montsià s'han acumulat al voltant de 60-70 l/m2.

A banda de les precipitacions i de la mala mar, també bufa el vent amb força. A Portbou ja s'ha donat una ratxa màxima de més de 59 quilòmetres hora però també, hi ha vent de l'est en punts menys habituals. A Castell d'Aro hi ha hagut un cop màxim de 49 quilòmetres i a Ulldeter, el vent ha arribat als 45,72 quilòmetres per hora.

Quant a les temperatures, les mínimes avui no han baixat massa, a Girona per exemple, s'ha arribat als 9,6 graus mentre que a Castelló, a 11,2, segons les dades del Meteocat.

Les màximes en canvi està previst que no s'elevin massa i es mouen a les 11 del matí entre els 9 i els 13 graus en molts punts de la demarcació.