L'Audiència de Girona ha absolt l'olotí acusat de fer tocaments i magrejar una adolescent a prop de la plaça de Braus d'Olot la nit de Sant Joan del 2017. El tribunal no es creu la menor perquè, segons recull la sentència, al llarg d'aquest temps ha arribat a explicar fins a quatre versions diferents dels fets. I en algunes, recull literalment l'Audiència, el processat «hauria de tenir un mínim de quatre mans» per fer els tocaments que la noia descrivia.

Petició de vuit anys de presó

L'Audiència de Girona, a més, també se sorprèn que, «veient tantes incongruències», les psicòlogues asseguressin al judici que el relat de la menor era creïble. L'acusat s'enfrontava a 8 anys de presó per abús sexual, a passar-se'n 10 més en llibertat vigilada i a haver de pagar una indemnització de 1.500 euros.

Els fets que el van portar a judici es remuntaven a la nit de Sant Joan del 2017. Segons sostenia la fiscalia, cap a quarts d'una de la matinada, el processat passejava el gos per la zona de la plaça de Braus d'Olot quan va trobar-se amb l'adolescent. Una noia que, aleshores, tenia 13 anys.

L'acusació relatava que, després de cridar-li l'atenció, l'home va agafar la menor per darrere, la va immobilitzar, li va tocar el cul i li va magrejar els pits per sota de la roba. Durant el judici, però, el processat va negar tots els càrrecs.

L'home, que ara té 44 anys, va relatar que aquella nit va ser l'adolescent qui se li va apropar per demanar-li si tenia foc. I que quan ell li va dir que no fumés i li va retreure que tingués un porro de marihuana a les mans, la menor es va encabritar i se'n va anar amenaçant-lo. Poc després, els Mossos d'Esquadra el van detenir.

Al judici, la menor va declarar a porta tancada. Però segons recull la sentència, l'Audiència no es creu res del que va dir. La sentència, a més, recull que dues d'aquestes versions són «literalment impossibles des d'un punt de vista material».

«Inconcreta i elusiva»

La sentència també recull que, de les diferents versions, la que l'adolescent va explicar al judici va ser «la més inconcreta i elusiva» de totes. Al tribunal li va sorprendre que apareguessin «tantes contradiccions» a l'hora d'explicar uns fets que van passar en un període que, segons la tesi de la fiscalia, hauria durat uns set segons. Per això, l'Audiència de Girona absol el processat i també li retira l'ordre d'allunyament i la prohibició de comunicar- se amb la menor que li havia imposar el jutjat. La sentència es pot recór­rer.