Les últimes pluges han deixat acumulacions més de 100 litres en punts de la província de Girona.

A Girona ciutat des de l'inici del temporal i fins avui a les cinc de la tarda, ja es porten sumats 129 litres per metre quadrat. Altres punts de la geografia gironina on ha plogut constantment des de dimecres són Santa Coloma de Farners, on s'han registrat 113 litres, Cassà de la Selva (105) o Viladrau (101). A la Garrotxa, l'episodi de pluges s'ha tancat amb una precipitació acumulada de 80 litres per metre quadrat a Olot i la Vall d'en Bas. Al Baix Empordà, la majoria d'observatoris han acumulat precipitacions d'entre 70 i 80 litres per metre quadrat. A l'Alt Empordà destaquen els 87 litres per metre quadrat de Roses, els 71 de Navata, i els 61 de Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Darnius.

A conseqüència de les precipitacions hi ha hagut dues carreteres tallades des de la nit i fins a quarts de dotze del migdia per inundacions: la GI-641 a Torroella de Montgrí i la GI-644 a Forallac.

En alguns punts de la geografia gironina també hi ha petites esllavissades que compliquen la circulació, al Port de la Selva per exemple, es dona pas alternatiu a la GI-613 entre la població i Cadaqués.

Les grans acumulacions de pluja també han causat el creixement dels rius. Des de l'Agència Catalana de l'Aigua es destaca l'increment del cabal del riu Daró i el de l'Onyar. Des de Protecció Civil es demana a la gent que no s'acosti a la zona.

Així baixava aquest matí l'Onyar al seu pas per Girona ciutat:

Aquest és un gràfic que mostra el creixement del cabal al seu pas per plaça Catalunya. Com es pot veure ha passat de tenir menys de 50 m3 a gairebé 250. Això suposa haver quintuplicat el cabal

El riu Daró també porta molta aigua avui, tal com mostra aquest usuari de Twitter:

A causa del creixement de rius i rieres també hi ha molts guals i accessos tallats.

Aquesta és la situació d'una riera del Port de la Selva:

A moltes poblacions preventivament s'han tallat els accessos a les rieres per la crescuda dels cabals. A Sils per exemple, alguns accessos a la riera de Vallcanera i el dels Estanys estan tancats. I a banda, la brigada treballa també per reparar petits despreniments de roca i altres afectacions degudes a les pluges, segons informa l'ajuntament.

Arran del temporal, els Bombers han hagut de fer diverses actuacions a la regió de Girona. Sobretot per acumulacions d'aigua o filtracions. Des d'ahir a les deu de la nit i fins a les set del matí, n'han realitzat 12. A llarg del dia d'avui faran diverses revisions a la zona més afectada per inundacions a les carreteres, a poblacions del Baix Empordà com Torroella de Montgrí, L'Estartit, Vullpellac o Serra de Daró.

Problemes ferroviaris

La llevantada va acompanyada de vent i això ha causat per exemple, la caiguda d'un arbre a la línia R3 de Rodalies a Ripoll. Això ha provocat la interrupció del pas de trens entre Ripoll i Sant Quirze de Besora. Rodalies informa que s'està muntant un servei alternatiu per carretera entre les dues estacions. Des de Renfe s'ha informat que tècnics d'Adif s'han desplaçat al punt per procedir a la seva retirada i avaluar si s'han provocat danys a la infraestructura.

La circulació s'ha reobert finalment, pels volts d'un quart de dotze del migdia.

La llevantada també ha fet desaparèixer algunes platges. De fet l'onatge encara es manté elevat i s'estan registrant onades encara molt altes. La boia de Begur, situada a alta mar, ha viscut un pic de 7,7 metres.

Aquest temporal també ha portat neu al Pirineu. A l'estació de la Molina per exemple, s'han acumulat 30 centímetres nous de neu a cotes superiors als 2.000 metres, segons informa l'entitat. Aquesta nevada ha estat generalitzada i també ha deixat gruixos importants a la resta d'estacions gironines. A Vallter2000, la Masella i la Vall de Núria també han rebut aquesta nevada amb ganes, com informen a través de les xarxes socials.