L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó l'exmonitor de menjador de l'escola Maristes de Sants-Les Corts per fer tocaments a una nena de 10 anys en un càmping de Mont-ras el juliol del 2016. L'acusat ha reconegut que, mentre era al càmping naturista, va regalar llaminadures i jocs a tres nenes per "guanyar-se la seva confiança". En dies successius, va demanar a les menors que li posessin crema solar. Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha reconegut, finalment el 5 de juliol va seguir les menors fins a la biblioteca del càmping i, allà, va tocar el cul a la nena de 10 anys. "La menor, quan va notar el contacte, va sortir corrent", afegeix la fiscalia. L'acusat s'enfrontava a 3 anys de presó però, com que ha reconegut els fets, la fiscalia i la defensa han pactat 2 anys de presó, 8 anys d'inhabilitació per treballar amb menors i 4 anys de llibertat vigilada.

L'exmonitor de menjador de l'escola Maristes de Sants-Les Corts s'ha tornat a asseure aquest dimecres al banc dels acusats. En aquesta ocasió, s'enfrontava a 3 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys per haver tocat el cul a una nena de 10 anys en un càmping naturista de Mont-ras.

El processat ha admès que tan bon punt va arribar al càmping nudista el 4 de juliol del 2016 va anar a la caravana veïna on hi havia tres nenes de 10, 11 i 13 anys. "Amb ànim de satisfer els seus desitjos sexuals, l'acusat es va voler guanyar la confiança de les menors i, per això, els hi va portar llaminadures, les va repartir entre elles i hi va tenir una conversa curta mostrant simpatia i interès per elles", recull l'escrit de la fiscalia que l'acusat ha subscrit.

Poca estona després, va anar a la seva caravana i va tornar on eren les nenes amb un joc de taula que també els hi va regalar. Després d'això, continua relatant la fiscalia, va anar a buscar un pot de crema solar i va demanar a la nena de 10 anys que li'n posés. La nena es va "espantar per l'actitud de l'acusat" i s'hi va negar. Però el processat va aconseguir que la menor d'11 anys li posés crema a l'esquena.

L'endemà, continua exposant la fiscalia, l'acusat va seguir la nena de 13 anys fins al lavabos comuns del càmping, va esperar que sortís i li va demanar que li posés crema solar. La menor s'hi va negar però, subratlla la fiscalia, l'acusat va insistir fins que la nena va marxar del lloc.

Després d'això, l'acusat va seguir les tres nenes fins a la biblioteca del càmping. Allà, es va apropar a la nena de 10 anys, que en aquell moment estava dreta recolzada a una taula, i li va tocar el cul. La menor va sortir corrents de la biblioteca.

El cas ha arribat a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona aquest dimecres. L'acusat, Terenci Gabernet, ha reconegut els fets i ha acceptat una pena de 2 anys de presó, 8 anys d'inhabilitació per treballar en qualsevol feina que impliqui contacte amb menors i 4 anys de llibertat vigilada.

Dues condemnes prèvies

Aquesta no és la primera condemna per a Terenci Gabernet. El juliol del 2017, l'Audiència de Barcelona el va condemnar a 8 anys de presó per difusió de pornografia infantil. La sentència considerava provat que entre el 2014 i el 2016 va participar, des de casa seva a Barcelona, en una xarxa d'intercanvi d'arxius fotogràfics i vídeos en els que apareixien menors d'edat, principalment nenes d'entre 12 i 15 anys, despullats, mostrant els genitals i en actituds sexuals explícites, en molts casos amb homes majors d'edat, incloent actes de penetració. En altres casos, els menors sortien lligats a un llit. Els arxius estaven disponibles a altres usuaris de la xarxa a través del programa Skype.

Segons la sentència de l'Audiència de Barcelona, en un registre a casa seva el 15 de desembre del 2015 es van trobar més de 4.300 fotos i quasi 200 vídeos pedòfils en nou llapis de memòria, dos ordinadors portàtils, quatre targetes de memòria, 14 DVD i un reproductor Ipod.

A banda dels arxius, segons la sentència, es van poder recuperar xats de l'acusat amb altres adults entre el setembre del 2014 i l'agost del 2015 parlant sobre els arxius i intercanviant-ne. En els xats, l'acusat mostrava el seu gust pels menors preadolescents. Igualment, l'acusat, utilitzant el nom d'usuari 'alexdancelove19' i la contrasenya 'sexopuro', s'havia descarregat 144 vídeos i vuit fotos pederastes que el 23 d'abril del 2016 estava compartint.

El 6 de juliol del 2016, arran d'un segon registre domiciliari, li van trobar un llapis USB, un ordinador portàtil i un telèfon mòbil amb 640 fotos sexuals de menors de 16 anys, així com 30 converses en xats similars a l'anterior. Va mantenir converses amb més de 180 usuaris, amb més de 22.000 missatges per tal d'intercanviar arxius pedòfils.

Monitor de menjador

L'acusat havia estudiat per ser monitor a la Fundació Pere Tarrés quan se li van assignar pràctiques a primària a l'escola dels Maristes de Sants, on estava al càrrec de nens de 6 a 12 anys al menjador i al pati. Va començar a treballar al centre educatiu el 9 de novembre del 2015. Els Mossos el van detenir poc després, a finals del 2015, per presumptament haver abusat d'algunes alumnes menors d'edat.

La fiscalia l'acusava d'abusar de quatre menors i sol·licitava 16 anys i 8 mesos de presó. Finalment, l'Audiència de Barcelona li va imposar 2 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys i multes per valor de 675 euros per tres delictes lleus de coaccions.

Segons la sentència, el tribunal va concloure que, entre finals de novembre i desembre del 2015, "va fer tocaments als pits i als glutis" a alumnes "quan es trobava sol amb elles o quan estaven jugant". A dues de les menors els hi va fer tocaments als pits per sobre la roba i a les altres dues al cul.