Un 84,6% de les persones assessorades o acompanyades pel Servei d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot van poder inserir-se en una feina des de principis del 2019 i ho van fer en el sector serveis. Ho va plantejar ahir el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda. El regidor va aprofitar per reivindicar el paper de les fires eliminades pel 2020 en el reforç del sector serveis. Es tracta de la fira Orígens i la fira de l'Embotit de gastronomia, la promoció Olotx2 i el festival de can coral Veus que coincidia amb el Mercat de la Puríssima.

Des de l'Àrea d'Ocupació, el 2018 van inserir 380 persones i es van gestionar 326 ofertes. Ho van fer a través dels diferents programes subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri del Trebal. A més, van orientar 840 persones de perfils diversos.

Apart del sector serveis amb un 84,6% d'insercions, un 14,7% van entrar al sector industrial, i un 1% va trobar feina al sector agrari. Dues-centes vint de les persones inserides van ser dones. Pel que fa a les edats, un 40% dels inserits tenien entre 18 i 29 anys, un 26,5% entre 40 i 49 anys i un 13,7% entre 50 i 59 anys .

Pel que fa als estudis, els percentatges es queden més repartits, un 20,6% tenien estudis primaris seguit d'un 17,4% amb estudis d'ESO, i prop del 20% amb estudis de Grau Mig o Superior. En un 15,8% dels casos tenien estudis universitaris i un 18% eren persones sense cap estudi.

Des de l'Àrea han plantejat que han apostat per acompanyar en la inserció. Van orientar 840 persones segons el seu perfil i objectiu laboral des d'una metodologia del grau de competències sobre la base de creure que cada persona disposa d'un capital competencial. A la pràctica, es tracta d'acotar les empreses on poder presentar candidatures amb noms i cognoms i que poden encaixar amb les seves necessitats.

Amb aquesta finalitat, a principis de mes van fer una trobada de recursos humans, en la qual van pactar fer-ne tres durant l'any. També volen promoure les entrevistes ràpides i treballen en la creació d'un sistema de connexió laboral en xarxa. Van explicar que han arribat a les dades màximes d'ocupació des del 2008.