14 de desembre de 2019
14.12.2019
Diari de Girona

Girona es mobilitza contra les malalties minoritàries

Els municipis de la demarcació se solidaritzen un any més per «La Marató» de TV3 amb iniciatives i activitats durant tot el cap de setmana

14.12.2019 | 00:49
Girona es mobilitza contra les malalties minoritàries

Les comarques gironines es mobilitzen un any més per contribuir a La Marató de TV3, que se celebra demà i se centra en la lluita contra les malalties minoritàries. La majoria de municipis gironins intensifiquen les activitats aquest cap de setmana per recaptar fons per a promoure la investigació que ajudi a combatre patologies com la fibrosi quística, la malaltia granulomatosa o la neoplàsia endocrina. Unes 7.000 malalties també anomenades «rares» o «poc freqüents» que cada una afecta cinc o menys persones per cada 10.000 habitants. A Catalunya hi ha gairebé 400.000 ciutadans que conviuen amb una malaltia minoritària.

Com a principal novetat d'aquest any, el programa canvia de format i surt dels platós de TV3 per «donar més protagonisme» a la implicació o l'energia ciutadana «que el fa possible des del seu inici, el 1992», explica l'organització. D'aquesta manera, tres platós televisius simultanis combinaran entreteniment, sensibilització i divulgació sobre les malalties. Juntament amb Tàrrega i Reus, Olot serà un dels «escenaris principals» del programa. Amb la conducció de Jordi Basté, l'Estadi Municipal i el Pavelló Municipal d'Esports d'Olot es convertiran en l'eix temàtic esportiu de La Marató. Allà estarà previst celebrar el partit de futbol dels famosos i una exhibició de patinatge artístic.


Esport, espectacles i quines

La majoria d'activitats es concentren aquest cap de setmana però en algunes localitats ja fa dies que es porten a terme iniciatives de caràcter social i fins i tot en algun municipi s'allargaran fins al cap de setmana que ve. Moltes de les activitats tenen relació amb la salut i per aquest motiu diverses poblacions organitzen caminades solidàries, partits de futbol o jornades esportives. També hi ha espectacles nadalencs, concerts, àpats populars i quines, entre altres.

Entre les activitats més destacades, Girona acollirà demà la tretzena edició de La Marató per La Marató de TV3 organitzada per l'Ajuntament i pel Club Atletisme Girona. El tret de sortida de la prova es farà a dos quarts de 10 del matí des del carrer Santa Clara, i diversos atletes del Club Atletisme Girona faran 37 voltes al circuit urbà per completar el recorregut d'una marató (42,195 km) acompanyats per bombers. D'altra banda, a Salt hi haurà una jornada multiesportiva des de les nou del matí, a la zona del Pla. Un espectacle al Teatre Jardí centrarà les activitats de Figueres, a Calonge es farà una cursa de Pares Noel i una xocolatada, a Caldes de Malavella s'oferirà un espectacle de patinatge i el parc de la Draga de Banyoles acollirà una cursa, entre altres activitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook