El veí de Girona que va estar un mes en presó preventiva després que dos testimonis l'identifiquessin en una roda de reconeixement en què feia de figurant s'enfronta a 14 anys de presó.

Els fets es remunten a la matinada del 19 d'agost del 2018, quan els Mossos d'Esquadra van detenir tres germans del processat per, suposadament, agredir sexualment una noia durant una baralla a la sortida d'una discoteca de la ciutat. Quan van passar a disposició judicial, va participar voluntàriament a la roda de reconeixement i el van acabar detenint i enviant a presó.

Durant el judici, que s'ha fet aquest dimecres a l'Audiència de Girona, tres testimonis han declarat que aquella nit l'home no va sortir de festa amb els seus germans i que era a casa. En aquest punt, el president del tribunal ha assegurat que la sala ja està "suficientment il·lustrada" d'on era aquest acusat i que esperava que la fiscalia en "prengués nota".

La fiscal ha mantingut igualment l'acusació perquè a la vista la noia l'ha tornat a identificar. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, qualifica de "despropòsit" que s'enfronti a una pena tan elevada havent-hi proves objectives que no va participar en la baralla.