Sis municipis de la província de Girona (Bescanó, Sant Gregori, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere Pescador, Vidreres i Anglès) rebran 1.229.619,93 de subvenció a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica.

L'objectiu és finançar projectes destinats a millorar l'estalvi en el consum d'energia d'edificis i infraestructures públiques, per promoure l'ús d'energies renovables i per impulsar iniciatives de mobilitat sostenible. Els projectes, que estan subvencionats amb el 50% de l'import d'execució, s'enquadren en el Programa Operatiu FEDER Pluriregional d'Espanya 2014-2020 de la Comissió Europea.

Els fons econòmics FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) assignats a l'Estat espanyol en aquesta convocatòria són de 987 milions d'euros, dels quals 23,3 correspondran a projectes d'ajuntaments catalans. El que es vol impulsar des del Fons és la posada en marxa de diferents iniciatives municipals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni és de 987 milions d'euros, dels quals 23,3 correspondran a projectes d'ajuntaments catalans.

Accions pràctiques

Sant Pere Pescador, amb 412.625 euros de subvenció, és el municipi gironí que rebrà l'ajuda més alta, per a la implantació d'actuacions d'estratègia global de mobilitat urbana a l'entorn natural. Anglès rebrà una subvenció de 291.379,23 euros per al projecte singular de renovació de les instal·lacions d'enllumenat, il·luminació i senyalització exterior del municipi.

En el cas de Sant Joan de les Abadesses, se'n destinaran 221.915 per a la renovació de les instal·lacions de l'enllumenat públic. A Bescanó, els 171.847,65 euros seran per a l'auditoria de l'enllumenat públic i del camp de futbol.

Pel que fa a Vidreres, s'invertiran 76.223,30 euros per al projecte executiu de la instal·lació d'una caldera de biomassa i xarxa de calor pels edificis de la piscina municipal i el col·legi públic Salvador Espriu. Quant a Sant Gregori, els 55.629,75 euros s'utilitzaran per a la millora de l'eficiència energètica en edificis públics i l'enllumenat exterior.

Els destinataris de la convocatòria d'aquestes subvencions són els ajuntaments i els organismes autònoms que en depenen, les Diputacions, els Consells Comarcals o les mancomunitats de municipis, que rebran les subvencions un cop hagin finalitzat les actuacions previstes en un termini de 30 mesos des de la data de notificació de la resolució favorable de subvenció.