A la Creu Roja encara li falten el 20% de les joguines que necessita per arribar a tots els fills de famílies vulnerables que atén a través dels seus programes i que, a Girona, són 3.000. La mancança afecta, sobretot, a la franja d’edat entre els 8 i els 14 anys, tal com va informar l’àrea de Joventut de l’entitat.

La campanya de recollida de joguines es tancarà el 3 de gener i es poden donar joguines a les diferents seus locals de la Creu Roja, així com als punts de recollida i esdeveniments que s’organitzin al territori. El llistat s’informa al web de «La joguina educativa»; la col·laboració també es pot fer a través d’una donació econòmica en un número de compte.

El propòsit de Creu Roja Joventut és repartir 6.000 joguines entre 3.000 nenes i nens gironins en situació de vulnerabilitat. Tal com va advertir ahir l’organització, a quinze dies d’acabar la recollida, en falten especialment per als infants més grans i els adolescents.

L’entitat va remarcar que «la campanya va molt més enllà de la distribució de joguines», ja que el seu objectiu principal és promocionar «l’ús de jocs i joguines com a eina educativa i de transmissió de valors en el context escolar i familiar». La Creu Roja fa una crida a donar joguines noves, ambientalment sostenibles i que no siguin bèl·liques. La iniciativa es difon a les xarxes socials amb l'etiqueta #ElsSeusDretsEnJoc.